Wednesday, September 11, 2013

Cara buat border SIDEBAR

 
Hari ni alhamdulillah..free..i'm free ^_____^..boleh mengadap belog menatap sepuas-puasnya hehe lepas ni tak tahu la bila pulak boleh buat posting baru..okey! ada sahabat aisya request mcm mana nak buat border sidebar putus-putus macam aisya punya disebelah..jom follow tutorial di bawah..selamat mencuba!
 
1. Dashboard - Template - Edit HTML
2.  Tekan CTRL-F / F3 dan cari code dibawah ni
.sidebar .widget {
Kalau dia tak naik/tak jumpa..alamaknya kena buka mata besor2 dan cari sendiri code tu..mesti ada..k

3. Jumpa? okey..kalo da jumpa COPY code dibawah dan PASTE dibawah code yang cari tadi..
-moz-border-radius: 10px;
-webkit-border-radius: 10px;
border-radius: 10px;
border:2px dotted #F660AB;
CONTOHNYA:
.sidebar .widget {
 margin-bottom: 1em;
 
-moz-border-radius: 10px;
-webkit-border-radius: 10px;
border-radius: 10px;
border:2px dotted #F660AB;}
 #F660AB : Code Warna pilihan hati
 dotted : ini pula..jenis border dia ada (solid,dashes,dotted) kalau putus-putus macam aisya di sebelah tu aisya pakai 'dashed'.
 2px : Ketebalan border 

PREVIEW dulu..dan kalau dah puashati/jadi elok baru SAVE..okey

No comments:

 
This Template Was Made & Design With Love By AlHumayrahOnlineShop. All Right Reserved To Me.