Friday, April 26, 2013

Facebook Timeline Cover

Bismillahirahmanirahim..alhamdulillah baru siap satu timeline cover utk aisya..satu lagi utk customer..
bajet kartun..pakai doodles baru cute..^_____^v

Wallpaper doodles


Bismillahirahmanirahim...alhamdulillah..nilah koleksi wallpaper dakwah dodel aisya sepanjang tahun lepas..hehe sikit kan..biasalah..malas jugak kadang-kadang..Minta jasa baik sahabat jangan ubah apa-apa dalam wallpaper ni..Harap hangpa semua suka..okey ^_______^v....syukran











Sunday, April 14, 2013

Baitul Muslim itu Sunnah

hye..Apa habaq.. posting wallpaper doodle baru..untuk hangpa semua yang da kahwin ka..baru nak kahwin ka ni untuk hangpa.. ^_^ harap2 hangpa suka la....danj satu lagi nak minta tlong hangpa semua 'like' doodle ni fb aisya DI SINI
Alhamdulillah Wasyukrillah..syukran jazilah kepada yang dah berbuat demikian.. terima kasih..
^________________________________^v

Saturday, April 06, 2013

Kata Orang dulu VS Kata Diri Sendiri

Ahlan Wasahlan..ehemmm test..test..123..hehe alamak...baru muncul..lamanya menghilang.. siapa? bukan hangpa..tapi aisyah la..lama sungguh nak update belog ni sampai kena meredah laut selat melaka hehe ~buat teruk..boleh~ okey...apa-apa pun harap hangpa semua sihat walafiat disamping keluarga dan orang yang tersayang.. ermmmm posting hari ni"KATA ORANG DULU VS KATA DIRI SENDIRI"..

This posting not about people talking..talking.. but today i wanna us staring and learning about what the older peoples say..hehe satu petikan yang nak di sharekan bersama hangpa semua..
You’re not stupid because you think you are not
But you are really stupid since you think you are
Haaa...agak kasar kan ayat dia tapi kalau kita baca dan baca ada betul jugak.. contohnya, kita nie selalu rasa rendah diri dan "bodoh" dari orang lain..kita dah usaha tapi masih dapat tempat rendah jugak tak ubah semakin menurun adalah.. terutama kalau exam haaa.. tapi sebenarnya apa yang kita fikir tulah yang mengubah kita..kalau fikir "Bodohnya aku! Bodohnya aku..!" haa memang bodoh la jadinya sebab kita sendiri yang cakap diri kita macam tu seolah-olah merendahkan martabat diri sendiri.. jadi bila nak buat lebih sikit rasa down sangat..'Alaaa..buat lebih pun tetap dapat sama jugak'.. STOP!! mulai dari sekarang kena ubah corak pemikiran..even gagal banyak kali pun usaha jugak atau ubah strategik mungkin cara tu tak memberi kesan apa-apa diakhir keputusan jadi kita buat planning lain yang lebih bagus dan sesuai dengan diri kita tak kisah dalam apa jua situasi haaa... lepas ni setting mind "Aku boleh buat..Alaaa gagal sekali tak bererti gagal selamanya.."
Ingat..Allah swt takkan ubah diri kita yang kita anggap sendiri bodoh terus jadi pandai esoknya melainkan dengan usaha kita sendiri untuk berubah dan tawakal kita kepada Allah swt. 
Jadi jangan terlalu merendahkan diri mengata diri sendiri..think positiv mungkin bukan rezeki kita hari ni..mungkin rezeki kita esok lusa mana tahu kan..itu semua rancangan dari Allah swt. sebab itu DIA tak bagi kita tahu apa yang dia dah rancangkan untuk kita..bila kita dah tahu mesti buat tak tahu jer..yela sbb dah tahu kan semua jalan hidup kita "bodoh..bodoh pun akhir nanti aku pandai jugak..relax jer"..bila tak tahu kita kena ambil tahu dengan cara berfikir..'fikir kenapa? kenapa jadi macam ni?' dan usaha untuk cari jalan.. itu baru nikmat hidup..
Kejayaan tu ada cuma lambat dan cepat jer..mungkin sekarang Allah bagi 'gagal..gagal..gagal' tapi satu hari datang DIA bagi berganda-ganda kejayaan kepada kita TAPI bila dah berjaya jangan lupa ulangkaji balik kegagalan dahulu sebab itulah punca kejayaan sekarang.
Jangan pernah mengalah dengan apa yang kita usahakan selagi tak bercanggah dengan hukum Allah swt dan biarlah kejayaan yang kita perolehi seiring dengan agama Allah..Waallahulam..
Akhir kata..Mohon maaf kalau ayat diatas dan keterangan agak kasar dan bagi hangpa sentap/terasa hati tapi ummi aisyah cakap benda yang terasa dan sentap tu akan kita ingat sampai bila2..'persoalannya berjayakah aisyah membuat hati hangpa terasa dan sentap? ermmmmm.. hehe Pahatkan dalam hati..okey! Caiyok! Caiyok! 
 
This Template Was Made & Design With Love By AlHumayrahOnlineShop. All Right Reserved To Me.