Sunday, November 17, 2013

Tutorial: Cara buat CBOX

cherry blossoms | Tumblr
 Alhamdulillah.. hari ni nak buat tutorial cbox..macam mana nak buat cbox dan letakkan dalam blog sendiri.. nak tau follow tuto dibawah k
 
1.  Login CBOX dulu..untuk buka akaun cbox baru
2. Dah login? okey bagus..hehe ikut step sterusnya dibawah..
3. Lepas login, klik Look & Feel.. dan klik Style Preset
 4.  Lepas tu..dia akan keluar macam2 warna..ikutlah nak warna sendiri atau nak pilih disini saja..TAPI kalau nak letak background sendiri klik pada Transparent.. lepas tu dia akan timbuk button Confirm, klik button tu..
 5. Untuk decorate cbox sendiri..nak buat ikut warna kesukaan kita klik Look & feel  dan klik colour & fonts.
 6.  Lepas tu dia akan keluar page macam di bawah ni..jadi bolehlah nak letak warna apa untuk cbox anda. selepas selesai klik Apply.
 7. Lepas selesai, nak ambik HTML CBOX klik Publish.
8. HTML CBOX untuk letak dalam blog dalam petak merah tu..copy semua coding dan paste kan dalam blog.. macam mana nak letak dalam blog boleh ikut cara-cara dia di bawah yang ada dalam petak oren tu.. 
 
Kalau tak faham boleh komen dibawah..
Untuk letak background sila rujuk Tutorial: Letak Background pada CBOX
SELAMAT MENCUBA..

1 comment:

I Share said...

bagus..sangat berguna

 
This Template Was Made & Design With Love By AlHumayrahOnlineShop. All Right Reserved To Me.