HOMEY TUAN BELOG POSTING TUTOSOLAT DOA SIRAH FREEBIES TUTOBLOG HIRE ME!

Tuesday, May 14, 2013

#Welcome the month of REJAB#

anime, sakura, and pink image
hye..hye..hehe aneosaeyo (ntah btol ka x ejaan)...ehemmmm..ehemmm habaq hangpa2 semua..ehh sahabat2 aisya semua apa khabar..? alhamdulillah..insya Allah semua berada dalam keadaan yang sihat walafiat.. posting..posting lg.."SELAMAT DATANG KE BULAN REJAB"..
Hari ni dah masuk 4 rejab..buku yang lama Allah swt dah simpan jadi sekarang Allah swt da bukakan buku yang baru untuk kita semua jadi hijrah sikit kalau dulu malas nak buat amal ibadah bulan ni kena 'up' sikit..sikit lama-lama jadi bukit insya Allah.. ada kelebihan bulan rejab nie kalau kita buat amalan-amalan seperti berpuasa, jaga aurat, jaga akhlak dan sewaktu dengannya.. 'check out' bawah okey...^_^

Kelebihan Berpuasa di Bulan Rejab
Riwayat Al-Thbrani dr Said b Rsyid
“Barang siapa berpuasa sehari di bulan Rejab, ia seperti melaksana puasa setahun,bila berpuasa 7 hari maka ditutuplah untuknya pintu-pintu neraka Jahanam, apabila berpuasa 8 hari dibukakan untuknya 8 pintu syurga, apabila berpuasa 10 hari, Allah akan mengabulkan semua permintaannya.”
 Imam Syafiie rahimahullah berkata, ada 5 malam dalam setahun, ALLAH SWT bukakan pintu langit, salah satunya adalah malam 1 Rejab. Bulan Rejab dikenali juga sebagai bulan Istighfar.

rejab

http://shafiqolbu.files.wordpress.com/2011/06/doa-bulan-rejab-panjangjpg.jpg

Jadi ambik kesempatan ni..buat banyak 'research' mengenai bulan rejab dan amalan2 yang baik serta elok utk kita ikuti supaya saham pahala kita di akhirat nanti bertambah insyaAllah..ni bukan untuk orang lain tapi untuk diri kita sendiri juga..diri sendiri yang kena tolong diri sendiri..haaaaa yang tak ganti puasa lagi tu ~tak semestinya perempuan~ boleh lah ganti..ganti puasa tu wajib ye.. okey selamat beribadah di bulan rejab ya sahabat-sahabat aisya semua...jangan malas hehehe ~nasihat untuk diri sendiri juga~ (^_^)v

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...